Vánoční obrázkové recepty

Recepty na vánoční pečení, které hravě zvládnou i děti. Díky názorným obrázkům budou přesně vědět, co si připravit i jak postupovat. 

Obrázkové recepty stáhnete zde.

obrazkove-recepty-pro-deti-vanoce

V materiálu najdete těchto 5 vánočních receptů

Perníčky

Smícháme ingredience a vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a přes noc necháme odležet v lednici. Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále. Vykrájíme tvary, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Ihned po upečení potřeme žloutkem. Perníčky ozdobíme bílkovou polevou. V misce smícháme bílek s prosátým moučkovým cukrem. Poleva musí držet tvar. Zředit se dá kapkou citronové šťávy, zahustit trochou cukru.

Linecké cukroví

Smícháme ingredience a vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a minimálně hodinu necháme odležet v lednici. Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále. Vykrájíme tvary, polovinu plné a polovinu s menším tvarem uprostřed. Tvary vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dorůžova asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Upečené linecké necháme vychladnout. Poté potřeme džemem, slepíme a posypeme moučkovým cukrem.

Vánočka

Necháme vzejít kvásek, který smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých uválíme prameny a spleteme vánočku. Vánočku přendáme na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mandlemi. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Vanilkové rohlíčky

Smícháme ingrediance a vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a minimálně hodinu necháme odležet v lednici. Z odleželého těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší části. Z těch vytvarujeme rohlíčky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ihned po upečení obalíme rohlíčky ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Štrúdl

Oloupeme a nastrouháme jablka, která smícháme s mletými ořechy, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Listové těsto posypeme strouhankou a doprostřed přendáme jablečou směs. Těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Štrúdl propícháme vidličkou, aby se těsto moc nenafouklo. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Vánoční aktivity pro děti

Čekáte, než se odleží těsto nebo upeče cukroví? Mrkněte na naše vánoční aktivity, které dětem zkrátí dlouhou chvíli.

vanocni-pdf-aktivity-pro-deti