Stezka pro děti s obrázky zimních sportů

Připravte dětem šifrovací stezku, která je zaměřená na poznávání zimních sportů. Po správném doplnění písmen do všech okének je ještě potřeba vyluštit tajenku. Bude to pro děti jednoduché nebo si trošku potrápí hlavičky?

Stezku stáhnete zde.
zimni-sporty-sifrovaci-stezka-pro-deti

Jak stezku připravit?

V přírodě vytvoříme trasu, po které rozmístíme jednotlivé listy. Na pořadí nezáleží. Můžeme také vytisknout 2 listy na A4 a vytvořit karty, které rozmístíme po místnosti. Rozdáme dětem kartičky na doplňování tajenky.
Hra obsahuje 10 karet, kdy na každé je obrázek sportovce, případně potřebného vybavení. Úkolem je doplnit do čtverečků název sportu a písmeno ve zvýrazněném čtverci zapsat do kartičky s tajenkou k obrázku stínu daného sportu. Po vyplnění všech políček vyjde tajenka, která zní: MEDAILISTA. Mladším dětem můžeme pomoci předvyplněním některých písmen v názvu sportu na velké kartě. Součástí je též obrázkový seznam sportů.

Aktivity pro děti s obrázky zimních sportů

Chcete se s dětmi dozvědět více informací o jednotlivých sportech? Jaké jsou disciplíny i co sportovci potřebují za vybavení? Pořiďte si naši velkou sadu Objevuji zimní sporty, díky které získají děti nové vědomosti a zároveň si je hravě procvičí.

1167_objevuji-zimni-sporty

Šablony zimních sportů

Mrkněte také na článek, kde si můžete stáhnout stáhnout šablony sportovců a kreativně je využít při tvoření s dětmi. Dokreslování, dolepování, modelování... Fantazii se meze nekladou!

sablony