Akce 2+1 ZDARMA na všechny stezky a bojovky!

Poznejte děti z různých koutů světa

Seznamte děti s jejich kamarády z jiných zemí! Zjistíte spolu, jaké je jejich typické či tradiční oblečení i jaká krásná jména mají. Zdarma si stáhněte karetní hru a mrkněte také na naši stezku.

deti

Den dětí

Mezinárodní den dětí se slaví od roku 1950. Jeho cílem je upozornit veřejnost na práva a potřeby dětí.  Datum připomíná Světovou konferenci pro blaho dětí, která se konala 1. června 1925. Ve stejný den se v San Franciscu konal festival Dračích lodí, kterého se účastnilo mnoho čínských sirotků. Shromáždil je čínský konzul, aby poukázal na to, že by se společnost měla více zabývat blahem dětí.

Stezka s dětmi z celého světa

Ideální stezka k oslavě Dne dětíVytvořte v přírodě trasu nebo hrajte doma. Cestou děti potkají Yui z Japonska, Felixe z Německa, Lalitu z Indie, Mei z Číny či Lemarona z Keni. Hra obsahuje 18 oboustranných listů A4. Na každém listu je z jedné strany obrázek dítěte v typickém či tradičním oblečení své země a na druhé straně je otázka. Odpovědi jsou označeny písmeny ve čtverečku a doplněny obrázky. V pravém horním rohu na barevné kartě je vlajka země, odkud dítě pochází. Písmeno, které je u správné odpovědi děti napíší k příslušné vlajce do šifrovací karty. Po vyplnění všech písmen luští tajenku, která zní: "Krása světa spočívá v rozmanitosti jeho lidí."
stezka-deti-sveta

Karetní hra pro děti zdarma ke stažení

Hra na způsob Černého Petra s dětmi z celého světa. Obsahem je 37 karet, 18 dvojic s dětmi v typickém či tradičním oblečení své země a karta se Zemí, která představuje "Černého Petra". Hra je pro minimálě 3 hráče. Rozdáme karty mezi hráče. Každý kdo má shodné dvojice dětí, vyloží je před sebe. Poté nejmladší hráč losuje kartu od hráče po své levici. Pokud si vybral kartu, která se shoduje s některou jeho kartou, opět dvojici vyloží před sebe. Pokud ne, založí si kartu do svého vějíře. Pokračuje další hráč. Vyhrává ten, kdo jako první vyloží všechny své karty. Ostatní však pokračují dál, dokud se nevyloží všechny karty. Prohrává ten, komu zbyde "Černý Petr".

Hru stáhnete zde.

černy-petr