S kódem DENDETI máte ihned slevu 100 Kč. Akce platí při nákupu nad 300 Kč.

Oslavte s dětmi Světový den včel!

Víte, který tvor je nejdůležitější na Zemi? Ano, je to včela! Včely jsou hlavními opylovači mnoha druhů ovoce, zeleniny a květin. Během sbírání nektaru přenášejí pyl z jedné rostliny na druhou, což umožňuje rostlinám plodit ovoce a semena. Bez včel by mnoho rostlin neprodukovalo dostatek plodů. Každoročně mají 20. května včely svůj den. Oslavte ho s dětmi a prozkoumejte spolu včelu medonosnou! A nezapomeňte si také stáhnout včelí pexeso.

Včelstvo a stavba těla včely

Které včely žijí v úlu? Jak vypadají a jaké mají funkce? Kdo je nejpracovitější a kdo se jen nechá vykrmovat? Jaké části těla včela má? Informační i přiřazovací karty, třísložkové karty a velká skládačka včely.
vcela-medonosna

Vývoj včely a život dělnice

Jaký je životní cyklus včely? Nechte děti prozkoumat jednotlivá vývojová stádia a řadit je, jak jdou za sebou. Víte, že během svého krátkého života zastává dělnice několik funkcí? Čistí úl, krmí larvy, staví buňky, brání úl či přináší potravu. 
zivot-vcely

Pomůcky včelaře a příběh medu

Co potřebuje každý včelař ke své práci? Demonstrační obrázkové karty všelijakého vybavení a také obrázkové karty s popisem vzniku medu. V černobílé variantě pro milovníky omalovánek i jako velké barevné karty s textem na přiřazení.

vcelar 

Včelí pexeso stáhnete zde.

bitmap