S kódem DENDETI máte ihned slevu 100 Kč. Akce platí při nákupu nad 300 Kč.

Zábavná poznávačka států Evropy

Oslavte s dětmi Den Evropy, který připadá na 9. května a připomíná historický okamžik, kdy byla vyhlášena Schumanova deklarace v roce 1950. Ta položila základy Evropské unie. Stáhněte si pro děti bojovku s poznávačkou evropských států. Navíc si vyluští i tajenku!
evropa-staty-a-hlavni-mesta

Evropská unie

Ekonomické a politické uskupení 27 států Evropy, jehož hlavním cílem je zajistit mír a prosperitu pro všechny své členy. Důležitým aspektem je volný pohyb, tedy, že lidé, zboží, služby a peníze mohou cestovat mezi členskými státy bez nutnosti pasů nebo kontrol na hranicích. Evropská unie má své vlastní symboly, jsou jimi modrá vlajka s hvězdami a hymna nazvaná "Óda na radost". Symboly jsou používány k reprezentaci jednoty a spolupráce mezi členskými státy. V některých zemích se používá společná měna euro. Česká republika vstoupila do Evropské unie dne 1. května 2004.

Evropské státy

Přehledové karty se všemi státy Evropy. Prozkoumejte s dětmi hlavní města, přírodní i kulturní památky a další zajímavosti. Třeba kde se nachází střed Evropy, v jaké zemi zbožňují vafle, co je symbolem Islandu, kde na souhlas lidé kroutí hlavou, co je to elggryte či tavče gravče.
evropa-staty-zajimavosti

Poznávačka evropských států

Šifrovací hra tematicky zaměřená na země Evropy. Obsahuje 13 karet s obrysy zemí, šifrovací kartičku a tajenku. Karty vytiskneme oboustranně na silnější papír (od strany 5), zalaminujeme a vystříháme. Samostatně vytiskneme tajenku a šifrovací kartičky dle počtu dětí. Rozmístíme karty po místnosti či v přírodě. Na pořadí nezáleží. Rozdáme dětem šifrovací kartičky a vyvěsíme kartu s tajenkou.

Na každé kartě je obrys země a hlavní město, v pravém horním rohu je číslo karty. Na druhé straně jsou názvy zemí a vlajky. Písmeno, které je u země, která je vyobrazena na druhé straně karty děti napíší k příslušnému číslu do šifrovací kartičky. Po vyplnění všech písmen luští tajenku, kterou je motto Evropské unie "JEDNOTNÁ V ROZMANITOSTI".

Poznávačku stáhnete zde.

mail evropská bojovka